Rijst met kip-kerrie

Rijst met kip-kerrie                                                                    1 persoon

 

Ingrediënten

 

50 gram zilvervliesrijst

30 gram kipfilet

½ teentje knoflook

½ ui

¼ rode paprika

2 eetlepels kookroom

1 eetlepel olijfolie

¼ tablet kipbouillon

60 ml water

1 theelepel kerriepoeder

½ ring ananas

15 gram cashewnoten

zout

peper

 

 

Bereiding

 

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  2. Pel en snipper de ui
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en was de paprika
  4. Snijd de paprika in blokjes
  5. Pers de knoflook uit
  6. Snijd de kipfilet in blokjes
  7. Verhit de olie in een braadpan, fruit hierin de ui met de kerrie en de knoflook (warmtebron laag)
  8. Doe na 5 minuten de kipfilet erbij
  9. Bak de kipfilet al omscheppend aan alle kanten bruin
  10. Doe de paprika, het water en de kipbouillon erbij
  11. Zet de warmtebron laag en laat alles 10 minuten stoven. Roer af en toe.
  12. Snijd de ananas in kleine stukjes
  13. Proef het kipmengsel, doe er eventueel zout en peper bij
  14. Zet de warmtebron uit, meng daarna de kookroom door het kipmengsel
  15. Schep de rijst op een bord en schep het kipmengsel er netjes naast. Zorg ervoor dat de randen schoon blijven.
  16. Garneer met de ananas en cashew noten