Rijst met kip-kerrie
Rijst met kip-kerrie 1 persoon
Ingrediënten
50 gram zilvervliesrijst
30 gram kipfilet
½ teentje knoflook
½ ui
¼ rode paprika
2 eetlepels kookroom
1 eetlepel olijfolie
¼ tablet kipbouillon
60 ml water
1 theelepel kerriepoeder
½ ring ananas
15 gram cashewnoten
zout
peper
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- Pel en snipper de ui
- Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en was de paprika
- Snijd de paprika in blokjes
- Pers de knoflook uit
- Snijd de kipfilet in blokjes
- Verhit de olie in een braadpan, fruit hierin de ui met de kerrie en de knoflook (warmtebron laag)
- Doe na 5 minuten de kipfilet erbij
- Bak de kipfilet al omscheppend aan alle kanten bruin
- Doe de paprika, het water en de kipbouillon erbij
- Zet de warmtebron laag en laat alles 10 minuten stoven. Roer af en toe.
- Snijd de ananas in kleine stukjes
- Proef het kipmengsel, doe er eventueel zout en peper bij
- Zet de warmtebron uit, meng daarna de kookroom door het kipmengsel
- Schep de rijst op een bord en schep het kipmengsel er netjes naast. Zorg ervoor dat de randen schoon blijven.
- Garneer met de ananas en cashew noten
Maak jouw eigen website met JouwWeb